Sve transakcije na Baklava web stranici radimo preko jedne od ponuđenih opcija:
1. Gotovinsko plaćanje nakon dostave narudžbe na željenu kućnu adresu.
2. Plaćanje preko PikPay servisa za online kupovinu
3. Plaćanje preko PayPal servisa sa online kupovinu.

PikPay je prvi domaći servisa za sigurno i brzo internet plaćanje i naplatu. Baklava i PikPay nigdje ne pohranjuju informacije o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici.

Plaćanje na Baklava web stranici je zbog sigurnosti, jednostavnije realizacije i brzine obrade zahtjeva limitirano na kreditne i debitne MasterCard, Maestro i VISA kartice.
Svaki put kada kupite određeni proizvod, vrijednost narudžbe u novcu se skida s vaše kartice.

Garancija usluga na PikPay Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim PikPay web pristupnim mjestima je prisutna Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).

PayPal je servis koji vam omogućava plaćanje, slanje i prihvatanje novca bez otkrivanja vaših finansijskih podataka. PayPal koristi svijetski vodeću tehnologiju zaštite vaših podataka (poput SSL-a) koja automatski kirptuje vaše podatke korištenjem SSL-a sa enkripcijskim ključem dužine 128 bita (najveći nivo enkripcije koji je komercijalno dostupan). Na PayPal-u vi birate način plaćanja, tako šte ćete registrovati PayPal korisnički profil ili plaćanjem direktno kreditnom karticom ili debitnom. Baklava nigdje ne pohranjuje vaše podatke koje koristite na PayPal srevisu o vašoj krditnoj ili debitnoj kartici. Sve ostale uvijete plaćanja kao i informacije o sigurnosti vaših podataka na PayPal servisu možete naći na stranici PayPal-a.