Prodavac (Isporučioc) proizvoda je OD Baklava Sarajevo, a Kupac je posjetioc portala www.baklava.ba i Web Prodavnice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe te izvrši plaćanje putem jednog od ponudjenih načina plaćanja.

POSTUPAK NARUDŽBE:

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe koji se pravilno ispuni (sva tražena polja) i automatski šalje prodavaču. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda te njegovim spremanjem u korpu.

Nakon što ste odabrali željene proizvode, na stranici Korpa pregledali stanje Vase korpe i zadovoljni ste njime, vodimo Vas do stranice za plaćanje, na kojoj unosite podatke za dostavu i naplatu i birate jedan od načina plaćanja naručenih proizvoda.

Na elektronskom obrascu narudžbe navedete svoje tačne podatke:

ime i prezime, adresa dostave, datum dostave, vrijeme dostave, kontakt e-mail i telefon
odaberete način plaćanja:

  • plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja narudžbe na adresi dostave
  • plaćanje putem online servisa Monri

Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, prihvati uvijete kupovine, te u slučaju plaćanja putem online servisa Monri ušpjesno obavi transakciju na stranicama servisa, a novac bude uplaćen na račun OD Baklava Sarajevo.

Nakon zaprimljene narudžbe dobit ćete povratnu informaciju na email adresu o statusu vaše narudžbe. Ovisno o izboru načina plaćanja dobijate email o potvrdi narudzbe, a za plaćanje kreditnim karticama bit ćete preusmjereni na stranice Monri online servisa za placanje.

DOSTAVA
Dostava narudžbe u BiH (van Sarajeva)
Dostava narudžbi van Sarajeva, za sve druge gradove BiH se vrši putem X Express servisa.
Cijena dostave je fiksna za sve pakete do težine 5kg za sve gradove u BiH i iznosi 6 KM po dostavi. Dostava se naplaćuje zajedno sa cijenom narudžbe preko online servisa naplate Monri payment na stranici baklava.ba ili po preuzimanju narudžbe direktno dostavljaču.
Vrijeme dostave je definisano vremenom uspješno napravljene i plaćene narudžbe na stranici. Ukoliko je narudžba napravljena u toku peonedeljak – petak u periodu između 08 – 14h, narudžba će biti isporučena u toku narednog radnog dana (uključujući i subotu). Za narudžbe napravljene iza 16h dostava je dva dana nakon narudžbe tj prekosutra u odnosu na dan napravljene narudžbe (ukoliko je narudžba napravljena u subotu, onda je isporuka u utorak). Tačno vrijeme dostave ne može biti precizno definisano. Dostavljač X Expressa će svakako vas konaktirati prije dostave na kontakt telefon naveden u formi narudžbe na stranici baklava.ba

Dostava narudžbe u Sarajevu i okolici (Iliža, Hrasnica, Vogošća)
Cijena dostave za Sarajevo i okolicu je besplatna.
Nakon zaprimanja potvrde o plaćanju prodavač se obvezuje isporučiti naručenu pošiljku u toku datuma dostave  navedenog u formularu za placanje. Tačno vrijeme dostave se dogovara sa kupcem, bez obzira na unos podatka o vremenu dostave, telefonskom provjerom prije isporuke narudžbe. Prodavač se obvezuje dostaviti narudžbu kupcu u roku od 1 dana od dana kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija, ukoliko se plaća kreditnom karticom.

Proizvodi će biti zapakovani u prikladno pakovanje Baklava dućana, ali zahtjevaju pažnju prilikom manipulacije, jer je riječo proizvodima sa tečnim sadržajem. Kupac je dužan prilikom preuzimanja narudžbe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako kupac ne primi naručeni proizvod, ili obavijest o isporuci, u očekivanom vremenu (maksimalno 7 dana), ima pravo o tome obavijestiti prodavača kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

PLAĆANJE:
Monri payment

Želimo da se kupci na našim stranicama osjećaju zadovoljno i sigurno u Internet kupovini. Kupovina on-line u Monri servisom Unicredit banke je apsolutno sigurna i zaštićena najstrožijim sigurnosnim standardima kartičnih organizacija Verified by VISA i MasterCard SecureCode. Prilikom plaćanja karticom putem Interneta unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Monri servisa. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Plaćanje po preuzimanju narudžbe

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da plaćanje narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Opcija je dostupna samo za dostavu narudžbi u Sarajevu i okolici, za ostale gradove je jdino moguće plaćati Monri servisom.

Sve cijene izražene su u konvertibilnim markama (KM) sa uključenim porezom.

REKLAMACIJE

On-line narudžbenica sadrži dostavu izabranog proizvoda na vašu fizičku adresu nakon evidentirane i/ili autorizirane uplate (ovisno o načinu plaćanja).

Prodavač se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu navedenom na stranicama www.baklava.ba. Slika koja ilustrira proizvod ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment.

U slučaju tehničkih nedostataka ili neispravnosti proizvoda, kupac je dužan reklamirati isti u roku od 2 dana od dana preuzimanja. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan vratiti neispravan proizvod nakon čega će prodavač ukoliko se utvrti valjanost reklamacije, u roku do 5 radnih dana poslati kupcu ispravni proizvod ili refundirati uplaceni novac za kupovinu proizvoda.

POVRAT ROBE

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena;
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Prodavač će odobriti povrat robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije telefonski ili pismeno u roku od 2 dana od dana preuzimanja istog, sa instrukcijama za povrat robe.

U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Prodavač će nadoknaditi Kupcu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti.

Za sve reklamacije molimo da nas kontaktirate:

telefonom: 387 61 909 149
putem e-mail-a: reklamacije@baklava.ba

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

OD Baklava Sarajevo se obvezuje poštovati anonimnost i privatnost svih korisnika i kupaca.

Lični podaci korisnika, kao što su ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail adresa mogu se prikupljati samo ako se korisnik dobrovoljno ispuni obrasce za narudžbu te prihvati uvjete kupovine.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom ispunjavanja obrasca kod kupovine na stranici www.baklava.ba.

OD Baklava Sarajevo će štititi tajnost podataka koji su mu dostavljeni te će ih koristiti isključivo za vlastite potrebe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

OD Baklava Sarajevo ima pravo distribuirati korisniku elektronskom poštom informativne poruke i obavijesti o svojim uslugama, promjenama postojećih usluga i novostima iz svoje palete proizvoda.

OD Baklava Sarajevo se obvezuje da navedene podatke neće prodavati niti ih učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

OD Baklava Sarajevo zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja web stranice u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Svaka promjena u politici privatnosti stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj internet stranici ili kada su korisnici o istoj obaviješteni.

Sarajevo, 12.01.2021.god.

Komentariši