Kadaif
Kadaif

Kadaif – Tradicionalna poslastica, kako kazu u Bosni i suh i mokar u isto vrijeme. Obicno se jede u toku mjeseca Ramazana, zato pozurite po svoj komad jer je ponuda najboljeg kadaifa u Baklava ducanu vremenski organicena.

Cijena po komadu: 2.00 KM.

2,50KM po kom
Sarajevska baklava
Sarajevska baklava

Pažljivo slagane ručno razvijane jufke, puno oraha i malo tirita za mekoću, krase ovu ukusnu baklavu. Jedina u obliku baklave, svima dobro poznata, a opet tako ukusna i neodoljiva.

Cijena po komadu: 2.80 KM

3,00KM po kom
Dzandar baklava orah
Džandar baklava – orah

Džandar baklava – orah – tradicionalna autentična sarajevska baklava, za koju ponosno kazemo da je “Baklava nad baklavama”! Proces pravljenja traje i do tri dana i zahtjeva veliko umijeće i posvećenost. Svi Baklava dućan proizvodi su pravljeni od ručno razvijanih (ne razvlačenih) jufki i od najkvalitetnijih sastojaka, a prema receptima starim preko 200 godina. Džandar baklava je vrlo zanimljiva, drugačija i izrazito ukusna baklava kakvu do sada još niste probali.

Cijena po komadu: 3.00 KM

3,50KM po kom
Ruzice
Ružice

Ime su dobile po obliku koji podsjeća na ružu, a okus i miris im je još ljepši od ruže. Naše ružice su bogate orasima, pravi praznik za nepce. Kao i sve ostale poslastice, pravljene su sa ručno razvijanim jufkama i sa puno ljubavi i pažnje.

Cijena po komadu: 2.50 KM

2,80KM po kom
Hurmadzik
Hurmadžik

Hurmadžik – jednostavan, lagan i na “brdu” oblikovan. Sigurni smo da kada probate naš hurmadžik, sve ostale ćete porediti sa njim, jer je izrazito ukusan, ni mekan ni tvrd, baš onakav kakav treba biti.

Cijena po komadu: 1.80 KM

 

 

2,00KM po kom
Kajmak pituljice
Kajmak pituljice

Kajmak pituljice – lagane, slatke, jednostavne i ukusne. Punjene slatkim kajmakom i uvijene u hamajlije od ručno razvijane jufke. Probajte, sigurni smo da nećete moći pojesti samo jednu!

Cijena po komadu: 1.60 KM

 

1,80KM po kom
Dzandar baklava ljesnjak
Džandar baklava – lješnjak

Za sve ljubitelje bogatog okusa lješnjaka koji u filu džandar baklave – lješnjak postaje savršen. Kada je probate, vjerovatno se nećete moći zaustaviti samo na jednom komadu. Svejedno koji okus džandar baklave izaberete, sigurno nećete pogriješiti.

Cijena po komadu: 3.50 KM

3,50KM po kom
Dzandar baklava badem
Džandar baklava – badem

Ako vam se sviđa okus džandar baklave – orah, sigurni smo da će Vas okus badema oduševiti. Pravljena je od ručno razvijanih jufki i sa ukusnim filom sa bademima. Jednako ukusna i neponovljiva kao i džandar baklava – orah.

Cijena po komadu: 3.50 KM

 

3,50KM po kom
Secerli lokumi
Šećerli lokumi

Šećerli lokumi – tradicionalna poslastica koja će zasladiti svaku priliku. Običaj je da kada krenete negdje na put, ponesete šećerli lokuma, kako bi vam u odmoru od puta dali snagu i okrijepili dušu. Naši lokumi su pravljeni od putera, i naprosto se tope u ustima.

Cijena po komadu: 0.70 KM

Minimalna količina za narudžbu je paket od 6 kom.

0,80KM po kom