Dzandar baklava orah
Džandar baklava orah

Džandar baklava – orah – tradicionalna autentična sarajevska baklava, za koju ponosno kazemo da je “Baklava nad baklavama”! Proces pravljenja traje i do tri dana i zahtjeva veliko umijeće i posvećenost. Svi Baklava dućan proizvodi su pravljeni od ručno razvijanih (ne razvlačenih) jufki i od najkvalitetnijih sastojaka, a prema receptima starim preko 200 godina. Džandar baklava je vrlo zanimljiva, drugačija i izrazito ukusna baklava kakvu do sada još niste probali.

4,00KM po kom
Dzandar baklava badem
Džandar baklava badem

Ako vam se sviđa okus džandar baklave – orah, sigurni smo da će Vas okus badema oduševiti. Pravljena je od ručno razvijanih jufki i sa ukusnim filom sa bademima. Jednako ukusna i neponovljiva kao i džandar baklava – orah.

 

4,00KM po kom
Dzandar baklava ljesnjak
Džandar baklava lješnjak

Za sve ljubitelje bogatog okusa lješnjaka koji u filu džandar baklave – lješnjak postaje savršen. Kada je probate, vjerovatno se nećete moći zaustaviti samo na jednom komadu. Svejedno koji okus džandar baklave izaberete, sigurno nećete pogriješiti.

4,00KM po kom
Sarajevska baklava
Sarajevska baklava

Pažljivo slagane ručno razvijane jufke, puno oraha i malo tirita za mekoću, krase ovu ukusnu baklavu. Jedina u obliku baklave, svima dobro poznata, a opet tako ukusna i neodoljiva.

 

3,50KM po kom
Ruzica
Ružica

Ime su dobile po obliku koji podsjeća na ružu, a okus i miris im je još ljepši od ruže. Naše ružice su bogate orasima, pravi praznik za nepce. Kao i sve ostale poslastice, pravljene su sa ručno razvijanim jufkama i sa puno ljubavi i pažnje.

3,00KM po kom
Kadaif
Kadaif

Kadaif – Tradicionalna poslastica, kako kazu u Bosni i suh i mokar u isto vrijeme. Obicno se jede u toku mjeseca Ramazana, zato pozurite po svoj komad jer je ponuda najboljeg kadaifa u Baklava ducanu vremenski organicena.

 

2,50KM po kom
Hurmadzik
Hurmadžik

Hurmadžik – jednostavan, lagan i na “brdu” oblikovan. Sigurni smo da kada probate naš hurmadžik, sve ostale ćete porediti sa njim, jer je izrazito ukusan, ni mekan ni tvrd, baš onakav kakav treba biti.

 

 

2,50KM po kom
Sarajevski Šećerli lokumi PAK 5 kom
Sarajevski Šećerli lokumi PAK 5 kom

Sarajevski Šećerli lokumi – tradicionalna poslastica koja će zasladiti svaku priliku. Običaj je da kada krenete negdje na put, ponesete šećerli lokuma, kako bi vam u odmoru od puta dali snagu i okrijepili dušu. Naši lokumi su pravljeni od putera, i naprosto se tope u ustima.

5,00KM po kom
MINI Sarajevski Šećerli lokumi PAK 10kom
MINI Sarajevski Šećerli lokumi PAK 10kom

MINI Sarajevski Šećerli lokumi – tradicionalna poslastica koja će zasladiti svaku priliku. Običaj je da kada krenete negdje na put, ponesete šećerli lokuma, kako bi vam u odmoru od puta dali snagu i okrijepili dušu. Naši lokumi su pravljeni od putera, i naprosto se tope u ustima.

5,00KM po kom
Sarajevski šećerli lokumi 16 kom
Sarajevski šećerli lokum PAK 16kom

Sadržaj:

Sarajevski šećerli lokumi 16 kom

16,00KM po kom
MINI Sarajevski šećerli lokumi 30 kom
MINI Sarajevski šećerli lokum PAK 30kom

Sadržaj:

MINI Sarajevski šećerli lokumi 30 kom

15,00KM po kom
Paket 1 - Džandari, Ružice, Sarajevska baklava
Paket 1 – Džandari, Ružice, Sarajevska baklava

Sadržaj:

Džandar baklava orah 3 kom

Sarajevska baklava 3 kom

Ružica 2 kom

28,50KM po kom
Paket 2 - Džandari i Sarajevska baklava
Paket 2 – Džandari, Sarajevska baklava

Sadržaj:

Džandar baklava orah 5 kom

Sarajevska baklava 4 kom

34,00KM po kom
Džandar baklava MIX
Paket 3 – Džandari MIX

Sadržaj:

Džandar baklava orah 4 kom

Džandar baklava badem 3 kom

Džandar baklava lješnjak 3 kom

40,00KM po kom